Omgeving

Bed & breakfast ‘Het hofje van Welsum’ is gevestigd in de buurtschap Welsum. Onze B&B is omgeven door landerijen en is gelegen aan twee fietsroutes, nabij knooppunt 8 en LF16 van de Vechtdalroutes. Deze routes nemen u mee, dwars door het Vechtdal. Zo ontdekt u al fietsend de mooiste plekjes van Salland. Het gezellige dorpje Dalfsen is met 3,5 km afstand goed te bereiken met zowel auto als fiets. Dalfsen heeft een knus centrum met leuke winkels en volop eetgelegenheden. Trijnie en Gerard hebben een overzicht voor u klaar liggen.

De buurtschap Welsum ligt ten oosten van Dalfsen, vlakbij de plek waar recentelijk verschillende opgravingen zijn gedaan. Er is een groot grafveld uit de tijd van de hunebedbouwers gevonden, maar ook rijke koningsgraven van een koningspaar uit de vroege middeleeuwen.

In de omgeving van Dalfsen is veel te doen. Zo is er de prachtige rivier de Vecht die zich op steenworp afstand van de B&B bevindt. U kunt van het water genieten op een terras, een bootje huren of met het pontje de Vecht overvaren. Ook vindt u Kasteel Rechteren in de buurt. Dit markante kasteel is gebouwd in de 14e eeuw en is te zien op de weg van Dalfsen naar Vilsteren. Kasteel Rechteren bevindt zich aan de oevers van de Vecht en is een begrip in de wijde omgeving.

Tussen Dalfsen en Ommen, ter hoogte van Vilsteren, is een prachtige stuw te vinden. Compleet met een vistrap is het een mooie plek om langs te fietsen. In de buurt van de stuw zijn horecagelegenheden waar u neer kunt strijken als u even een pauze wilt nemen.

Het station van Dalfsen is te vinden op 4,3 km afstand en is eveneens makkelijk te bereiken. Vanaf het station kunt u met de voormalige Vechtdallijn binnen tien minuten op station Ommen of Zwolle staan. Met de auto zijn deze bestemmingen ook goed te bereiken, respectievelijk tien en vijftien kilometer. Ommen is een mooi stadje met volop terrasmogelijkheden. Er zijn leuke winkels te vinden en het is omgeven door mooie natuur. Zwolle is de hoofdstad van het mooie Overijssel en ook hier is genoeg te doen. Zwolle heeft een mooie binnenstad en volop musea, zoals de Fundatie. Ook is er natuurlijk Van der Velde in de Broeren te vinden, de mooiste boekenkerk van Nederland. Er is genoeg plek om te eten en u kunt hier fijn winkelen in de Diezerstraat.